Avustralya vize ve göçmenlik konuları ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, aklınıza takılanları sorabileceğiniz Bir Çift Kanguru – Avustralya Forum sayfası.
Kimse foruma bakmıyor mu ? :/
@melikegoker merhaba, bende aynı sizin bulunduğunuz durumdayım şuuan, nasıl bir yol izlediniz? Şuan yardıma çok ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim.
Gönderen: @melissakorayMerhabalar,
Ben de de-facto partner da dahil ederek Şubat 2020’de başvurdum. Herkesin de dediği gibi süreç pandemiden etkilendi. Fakat process süreleri 15-18 ay yazarken şuan 12-16 ay yazıyor. Uzun süredir bekleyenlerin vizeleri Haziran gibi ellerinde olur diye düşünüyorum.
merhaba, de facto süreci nasıl oldu? bende kız arkadaşımı eklemek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.
Gönderen: @oguzzk@esedef merhaba! Iyi en azından yalnız değilmişim 🙂 Bu arada vize verilmesi durdurulmadı diye biliyorum çünkü ben de partnerimi de facto kapsamında getirmeye çalışıyorum. Onun vizesi için ajansla çalışacağız çok detaylı olduğundan, ajansın söylediğine göre şu sıralar mart-2019 476 başvuruları geliyormuş. Yani ne zaman başvurduysan üstüne 17-18 ay koy sonuçlanması için. En azından söyledikleri bu umarım durdurma diye bir şey yoktur…
Merhaba Oğuz, hangi danışmanla çalıştın ve memnun musun? partnerimin durumu baya karışık bende danışmanla çalışmak istiyorum.
@hasan ben umudu hayli kestim ya 14-17 ay gözüküyor sonuçlanması için , benimki tam defacto da değildi mezun mühendis vizesine başvurup erkek arkadaşımı eklemiştim olan 375 dolarıma oldu 😬
@hasan Merhaba, hangi noktada sorun yaşıyorsunuz?
Vize başvurusunda başvurunuza bir dependant ekleyip eklemeyeceğinizi soruyor. Eğer ekleyecekseniz belge yükleme kısmında partner documents kısmı açılıyor. Yüklemeniz gereken belgeler resmi sayfada belirtilmiş:
Provide your partner‘s:
- identity documents
- character documents
- marriage certificate
- documents about other relationships, if applicable
Eğer evlilik durumu yoksa en az 12 aydır ciddi bir ilişki içinde olduğunuzu kanıtlamanız isteniyor. Bu durumun ismi de-facto partnership.
Evlilik ya da de-facto partnership farketmeksizin ilişkinin gerçek olduğunu kanıtlamak icin de yüklemeniz gereken belgeler var; ortak ödenen faturalar, ev paylaşımı, ortak banka hesapları vb gibi.
Eğer partnerinizin durumu söylediğiniz gibi karışıksa bir danışman şirketten yardım almanızı öneririm.
Gönderen: @admin@hasan Merhaba, hangi noktada sorun yaşıyorsunuz?
Vize başvurusunda başvurunuza bir dependant ekleyip eklemeyeceğinizi soruyor. Eğer ekleyecekseniz belge yükleme kısmında partner documents kısmı açılıyor. Yüklemeniz gereken belgeler resmi sayfada belirtilmiş:Provide your partner‘s:
- identity documents
- character documents
- marriage certificate
- documents about other relationships, if applicable
Eğer evlilik durumu yoksa en az 12 aydır ciddi bir ilişki içinde olduğunuzu kanıtlamanız isteniyor. Bu durumun ismi de-facto partnership.
Evlilik ya da de-facto partnership farketmeksizin ilişkinin gerçek olduğunu kanıtlamak icin de yüklemeniz gereken belgeler var; ortak ödenen faturalar, ev paylaşımı, ortak banka hesapları vb gibi.
Eğer partnerinizin durumu söylediğiniz gibi karışıksa bir danışman şirketten yardım almanızı öneririm.
şöyle kısaca anlatayım, kız arkadaşım yabancı uyruklu ve türkiyede yaşamıyor. fakat şu aralar vizeye başvurmak istiyorum ve kız arkadaşımı da vize hangi yolu izleyerek ekleyeceğimi bilmiyorum ve danışman ücretini ödeyecek durumum yok. bu arada kız arkadaşımla önümüzde ki iilkbaharda evlenmeyi düşünüyorum.
iyi günler. vizeye başvururken adresi nasıl ingilizce çevirdiniz? post adress olmayacak şekilde yazın diyor başvuru sayfasında.
Arkadaşlar merhaba,
Bu vize halen işlenen bir vize mi? Başvurum üzerinden 21 ay (2019 Eylül) geçmesine rağmen halen olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmadı. Son dönemde kabul alan oldu mu acaba merak ediyorum. Başvuracak arkadaşlara tavsiyem çok uzun vadeli plan olarak bu vizeyi gelecek planlarına koymaları.
Arkadaşlar merhabalar, eylülde 2021’de giriş süresi dolacak arkadaşlar bi çözüm bulabildiler mi? Giriş süresini uzatabilen var mı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Özelden de ulaşabilirsiniz : brkybdk@gmail.com
@hasan Merhaba, Ingilizceye çevirmenize gerek yok diye düşünüyorum sokak vb. isimleri
@arca093 Merhaba, evet vize hala geçerli ama çok çok yavaş işlem görüyor. Vize çıksa dahi Avustralya’nın sınırları çok uzun zamandır kapalı ve ne zaman açılacağı ile ilgili kesin bir bilgi de yok. Bu yüzden vizeniz onaylansa dahi ülkeye giriş yapamayacaksınız. 2022 ve aşılama oranlarının artmasıyla daha net bir yol haritası çizilecektir diye düşünüyorum.
476 vizesi başvurularıyla ilgili ilerleme katedenler başvuru tarihleriyle beraber burayı güncelleyebilir mi lütfen? Çok teşekkürler şimdiden, 🙂
- 5 Forumlar
- 15 Konular
- 184 Gönderiler
- 0 Çevrimiçi
- 134 Üyeler