Bir Çift Kanguru Forum

Avustralya vize ve göçmenlik konuları ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, aklınıza takılanları sorabileceğiniz Bir Çift Kanguru –   Avustralya Forum sayfası.

Bildirimler
Tümünü temizle

Subclass 476 – Başvuru Sonucu Bekleyenler

109 Yazılar
33 Üyeler
12 Likes
43.2 K Görüntüleme
melikegoker
(@melikegoker)
Gönderiler: 6
Active Member

Arkadaşlar ben başvurumu yaptım 8-9 ay oldu. Sonradan başvuruma arkadaşımı eklemek istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bilgisi olan yazabilir mi lütfen 

Gönderildi : 24/11/2020 7:56 pm
(@oguzzk)
Gönderiler: 10
Active Member

@melikegoker merhaba , arkadaşınızla ilişkiniz yoksa eklemeniz mümkün olamayabilir. de-facto relationship kapsamında yapılabilir ancak bunun da belli kıstasları var. de-facto(fiili) bir durum olmasını istediklerinden bu vizeyi verecekleri kişilerin gerçekten birlikte yaşadıkları, evli olmasalar dahi evli gibi bir hayat sürdüklerini kanıtlamaları bekleniyor. buna evin kira ödemeleri, faturalar, fotoğraflar bile kanıt olarak gösterilebiliyor. daha detaylı bilgi için bir ajansla görüşmenizi tavsiye ederim.

Gönderildi : 27/11/2020 8:15 am
(@oguzzk)
Active Member

@yuksel 

açıkçası sürecin ilerlemesine istekli değildim ben de ama sabah maili görmek iyi gelmedi diyemem… aşılar bir miktar umut oluyor bir de avustralyanın katı eve-kapama metodunun sonuçları da ciddi verimli. umarım açılma olur.

ps – vizeniz çıkarsa ve son giriş tarihinize kadar gidemeyeceğinizi düşünürseniz, o tarihten bir-iki ay önce bakanlıkla iletişime geçip extension alabilirsiniz. genelde 6 ay verdiklerini gördüm. hatta bazıları 2nd extension ile totalde 9-12 aya kadar uzatmış. 

Gönderildi : 27/11/2020 8:21 am
Gönderiler: 0

Herkese merhabalar,

15 Kasım 2019 tarihinde başvurumu yapmıştım. Bir seneyi geçti, Ekim 2019’da giden arkadaşım geri bile dönecek neredeyse. (3.5 ay gibi bir sürede çıkmıştı onun vizesi) Hala “received” olarak gözüküyor. 27 Temmuzda başvuru yapan arkadaşa göre 4 aylık bir süre kadar geriden geliyorum sanırım. Şu anda pek çıkması taraftarı değilim zaten, yüksek lisans derslerimi bitirip en azından sadece tez kalacak şekilde gitmeyi istiyorum. En son vize çıkan arkadaşımın belgesinden bildiğim kadarıyla, vize çıktığı tarihten itibaren 1 yıl değil 6 ay içinde Avustralyaya gitme zorunluluğu olduğu. Şimdilik beklemeye devam. 

Gönderildi : 11/12/2020 8:27 pm
(@sefabckn)
Gönderiler: 4
New Member

Az önce vize sayfasına baktım. Vize işlem süreleri 12 ve 16 ay olarak tekrardan görülebiliyor.

Gönderildi : 19/12/2020 9:23 pm

@sefabckn evet ben de bugün gördüm güncellemişler. acaba corona başlamadan önceki süreler kaç aydı bilgisi olan var mı?

Gönderildi : 20/12/2020 5:44 pm
(@melissakoray)
Gönderiler: 1
New Member

Merhabalar,

Ben de de-facto partner da dahil ederek Şubat 2020’de başvurdum. Herkesin de dediği gibi süreç pandemiden etkilendi. Fakat  process süreleri 15-18 ay yazarken şuan 12-16 ay yazıyor. Uzun süredir bekleyenlerin vizeleri Haziran gibi ellerinde olur diye düşünüyorum.

Gönderildi : 04/01/2021 4:46 pm

Merhaba Arkadaşlar,

4 Eylül 19’da başvurdum ve 16 ay geçti resmi olarak başvurumun üzerinden. Başvurduğum dönemde askerliğim o dönemde 3 ay daha tecilliydi, bu sırada askere gidip geldim. 🙂 Belgeyi şu an güncellersem processing time alehime işlemez değil mi? Belgelerini güncelleyenlerden tecrübelerini rica ediyorum. Sevgiler,

Gönderildi : 07/01/2021 1:39 am

Gönderen: @oguzzk

@yuksel 

açıkçası sürecin ilerlemesine istekli değildim ben de ama sabah maili görmek iyi gelmedi diyemem… aşılar bir miktar umut oluyor bir de avustralyanın katı eve-kapama metodunun sonuçları da ciddi verimli. umarım açılma olur.

ps – vizeniz çıkarsa ve son giriş tarihinize kadar gidemeyeceğinizi düşünürseniz, o tarihten bir-iki ay önce bakanlıkla iletişime geçip extension alabilirsiniz. genelde 6 ay verdiklerini gördüm. hatta bazıları 2nd extension ile totalde 9-12 aya kadar uzatmış. 

@oguzzk üstad merhaba , söylediğiniz şey dikkatimi çekti ; vizenin çıktığını ve ülkeye son giriş tarihinin belli olduğunu varsayarak o tarihe kadar gidemeyeceğimizi düşünürsek , giriş tarihini ertelemek için nasıl bir prosedür izleniyor acaba ? 

Gönderildi : 08/02/2021 3:11 am

@altug pek hesap önemli değil sanıyorum. Eylül 19’da başvurumu yaptım hala bir güncelleme yok. Daha da erken başvurup dönüş alamayanları duyuyoruz. Öngörülerin geçerli olmadığı bir dönemdeyiz ne yazık ki…

Gönderildi : 25/04/2021 2:41 pm
(@fevzigozel)
Gönderiler: 3
New Member

@oguzzk selamlar,

benim son giriş tarihime 4 ay bulunmakta. Immi’de extension ile ilgili başvurunun muhattabı neresi olacağına dair bi bilgi bulunmamakta. Sizin bahsettiğiniz bakanlık neresi daha net bilgi verebilirseniz sevinirim. 

Gönderildi : 06/05/2021 3:55 pm
(@fevzigozel)
New Member

@kaan

vizem 17 Martta onaylandı.

ilk giriş;

17 eylül 2020 – 17 eylül 2021 arası.

Bu tarihler arası Avustralya sınırları hep kapalıydı buda işin komik tarafi 🙂

Gönderildi : 06/05/2021 3:59 pm
(@oguzzk)
Active Member

Etiketleri ancak gördüm,

Vizeniz sonuçlandığında halen covid sıkıntısı mevcutsa -ki sene sonuna kadar durum değişecek gibi durmuyor- bakanlık hesaplarına mail attığınızda extension sağlandığını söylemiştim. Öncelikle bu mail adresini paylaşayım : sa.temporary.graduate@homeaffairs.gov.au .

Bu adrese vizeniz çıktıktan sonra ‘son giriş tarihinizin uzatılmasını talep eden’ maili attığınızda auto-reply ile bu adres ile iletişim kurmanızın gereksiz olduğu bildiriliyor -Facebook gruplarında-. Ancak 7-10 gün içerisinde bakanlık sizinle iletişime geçerek son giriş tarihinizin uzatıldığına dair bildirim yapıyor -yani mail adresi aslında faal-.

1st extension herkese tanımlanıyor diye görüyorum, genelde 6 ay gibi bir uzatma verilmiş. Yani 1 sene içerisinde girmeniz gereken son tarihin üzerine 3-6 ay daha eklenmiş oluyor. Aynı adrese 2nd için başvuranların da çoğuna tanımlanmış diye gördüm. 

Benim vizemde henüz değişiklik yok, dolayısıyla extension başvurusu da yapmadım. 7 aydır further olarak bekliyor. Mevcut hükümetin en az sene sonuna kadar sınırları açma planı olmadığı konuşuluyor. Naçizane tavsiyem yapabileceğiniz herhangi bir yurtdışı planınız varsa onun üzerine yoğunlaşmanız. Avustralya yakın zaman içerisinde bir giriş yolu göstermeyecek gibi görünüyor.

Daha güncel bilgiler için başvurduğunuz vizenizin ismiyle facebook gruplarını araştırıp takip etmenizi tavsiye ederim.

Sevgiler

Gönderildi : 06/05/2021 4:51 pm
Fevzigozel reacted
(@fevzigozel)
New Member

@oguzzk

teşekkürler

Gönderildi : 07/05/2021 11:22 am

Merhaba, siteden step by step kısmında before you apply sekmentinde “Select MyHealthDeclaration” diyor. Fakat immiaccounta üye oldum ve öyle bir segment göremedim. Birde partnerimin de ielts sınavına girmesine gerek yok demi? 

Gönderildi : 20/06/2021 9:18 pm
Sayfa 6 / 8
Paylaş:

avustralya forum
sydney-jacaranda