Avustralya vize ve göçmenlik konuları ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, aklınıza takılanları sorabileceğiniz Bir Çift Kanguru – Avustralya Forum sayfası.
Subclass 476 – Başvuru Sonucu Bekleyenler
476 Vizesi için başvuru ile ilgili tecrübelerimizi, bekleme sürelerini, istenen evrakları buradan paylaşabiliriz 🙂
Siz kaç aydır bekliyorsunuz ya da kaç ayda başvuru sonucunuz açıklandı?
Selam (: Vizeye başvuralı 3 aydan fazla oldu ve hala bekliyorum. 24 temmuzda başvurdum ve o zaman bekleme süresi 12-13 aydı daha sonra 10-12 aya indi. Şuan ise maalesef 15-16 aya çıktı. Bu sürede hep ingilteredeydim ve işin komik tarafı çok sonradan ingiliz oturumuna başvurmama rağmen tarihi bir rekorla ( daha erken oturum alan kimse olmamış ingilterede) sadece bir günde 1 yıllık Resident Permit aldım İngiltere’de. Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalara göre Avustralya’da vize veren kurumdaki personel sayısının azaltıldığından veya işi bırakmalarından dolayı vize verme süresi çok uzamış. 3 aydan uzun süredir bekleyen var mı şuan? Ve ben şuanki processing time olan 15-16 aya göre mi vizemi beklemeliyim yoksa ben başvurduğum zaman olan 12-13 aya göre mi?
@gny
Öncelikle İngiltere oturumu için tebrikler! 🙂
Sanırım 6 aydan fazla süredir bekleyenler dahi var. Genel olarak her vize türünde görünüyor sanırım bu uzamalar, ben de yeni bir vize yapılandırılmasına gidilecek diye duydum, ama kesin sebebini bilmek imkansız tabii. Sanırım en mantıklısı güncel processing time dikkate almak ve kendini ona göre hazırlamak.
Keşke bu kadar uzun süre bekletmeseler. Sonuçta koskoca bir yıl vize beklemek az değil. Bir yılda çok farklı bir düzen kurmuş olur yeni mühendis dedikleri 2 yıldan uzun süredir mezun olmayan bireyler. Ve bu düzeni kurduktan sonra da komfor alanlarından çıkıp Avustralya’ya gelmekten de vazgeçenler çok olucak vizeleri çıksa bile. Şahsen vizemin bir 10 ay veya 12 ay sonra çıkacağına kanaat getirdim ve bu 10 aylık süre içerisinde büyük ihtimalle İngiltere’de 3 yıllık oturum izni almış olurum ve belli bir düzene de girmiş olursam İngiltere’yi bırakıp Avustralya’ya gelmem mesela. Vizeyi uzun süre boyunca bekleyenlerin yarısının da aynısını yapacağını düşünüyorum. Bu arada belgelerle ilgili bir yardıma ihtiyacı olan varsa elimden geleni yapmaya hazırım. Gönderdiğim tüm belgeler hala mailimde duruyor. Şahsen danışmanlık şirketiyle başvurdum. Vizeye başvurduğum zaman çok meşgul olduğum için bireysel olarak başvurmak istemedim. Sterlinde Türk lirasına karşı çok güçlü olunca danışmanlık ücreti de bana hiç fazla gelmedi açıkçası o yüzden danışmanlık şirketi yoluyla başvurdum. Türk lirasıyla 1500₺ ödedim firmaya. Vize ücreti 405 AU$ ödedim. Finansal anlamda zorlayan bir vize değil kanaatimce en zor yanı İngilizce yeterlilik belgesi ( ielts 6 puan şartı gibi )
@guney-south-ed-ltd Kesinlikle, biz vizeye başvurduğumuzda 1,25 – 2 ay gibi bir sürede sonuçlanıyordu ve vizenin en iyi taraflarından biri buydu. Öte yandan amaçları bu da olabilir, başvuru sayısını azaltmak. Çünkü son zamanlarda göçmen sayısını düşürmeye çalıştıkları biliniyor 🙂

Başvuruların sonuçlanmasının bu kadar uzamış olması çok üzücü. Aslında 1 sene sonra da çıksa beklerim ama sizce tek sorun sürenin uzamış olması mı? Vize için gerekli evrakları ve şartları sağladıktan sonra vizenin çıkmama ihtimali var mı? Çünkü şimdiye kadar böyle bir durum yoktu başvuran hemen hemen herkes alıyordu acaba göçmen sayısını azaltmak için vize vermemeye başlamış olabilirler mi…
Merhaba, zannetmiyorum çünkü vizenin şartları oldukça belirli ama bilemiyorum da bir taraftan. Göçmenlerle ilgili sürekli düzenlemeler yapılıyor ve vize şartları da zorlaştırılıyor. Kasımda bazı yeni düzenlemeler geliyor, sanırım bir kaç aya durum belli olur.
Merhabalar, vize ucretini odedikten sonra yuklemem gereken belgeleri yukledim. Durum:received 15/16 months diyor. Kafama takilan sey ise belgeleri yukledikten sonra herhangi bir butonla basvurumu tamamlamam gerekiyor mu ? Eger boyle bir butun varsa nerede ? Yoksa belgeleri yukledigimde direk belgeler gonderilmis mi oluyor? Ocak 2020 de diploma surem doluyor. Hizli cevabiniz hayat kurtarir. Tahminimce fazla dusunuorum gibi geliyor ama gene de gozden kacirdigim bir sey yuzunden hakkimin yanmasini istemem.
@opethmaniac21
Merhaba, parayı ödediğinizde başvuru gönderilmiş oluyor 🙂
Kanımca vize reddi gibi bir durumla karşılaşmayız Skilled Visa olduğu için nitelikli göçmenlere red vereceklerini hiç zannetmiyorum. Yeni düzenlemelerle nitelikli göçmenlere daha çok değer verileceğine inanıyorum. Siz vizeye ne zaman başvurdunuz bu arada ?
@opethmaniac21
Admin’in söylediği gibi para yatırıldığı zaman başvurunuz iletiliyor. Ve asıl başvuru tarihinizde aslında parayı yatırdığınız zaman oluyor ilk dosyaları vs. yüklediğiniz gün değil.
Merhabalar konu ile birazcik alakasiz ama en güncel taraf burasi gibi tum sitede 🙂
kiz arkadasim ile birlikte 190 visa basvuracagiz belgeleri toplama asamasindayiz onumuzdeki aylarda mesleki denkligi alip yaza dogru 190 a basvurmayi planliyoruz. Partner puanimiz ile birlikte 90 puan ile basvurabilecegiz gibi gozukuyor suanda. Sizce ne kadar bir surede vize cikar? Hicbir islemin bir garantisi olmaz tabiki ama red verme olasiliklari varmidir sizce? Tesekkur ederim
Şuan güncel olan processing time 9-10 ay diye geçiyor immi’de. Puanınızın yüksek olması “sanırım” vizenin çıkış süresiyle ters orantılı değil. Bir orantı yok daha doğrusu puan ile süre arasında.
@guney-south-ed-ltd
Bende 4-6 aydan 12 aya kadar cikmisti gorunen sure , sonuc 6 ayda geldi.
@guney-south-ed-ltd @nkk @onurc
Ortalama süre olduğu için daha az/ daha çok sürebilir sonuçlanması ama verilen süreye yakın olacaktır.
- 5 Forumlar
- 19 Konular
- 190 Gönderiler
- 0 Çevrimiçi
- 143 Üyeler