Avustralya vize ve göçmenlik konuları ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, aklınıza takılanları sorabileceğiniz Bir Çift Kanguru – Avustralya Forum sayfası.
Başvuru hakkında birtakım sorular
@hasan eğer geçici mezuniyet belgesi kabul olmuyorsa benim birkaç ay daha beklemem gerekiyor maalesef. Umarım sizin için olumlu ve hızlı sonuçlanan bir süreç olur.
Merhaba arkadaşlar, şu günlerde başvurumu kendim yapmaktayım ve aklıma birşey takıldı. Subclass 476 Skilled—Recognised Graduate visa (homeaffairs.gov.au) bu linkte adres ile ilgili bir döküman sormuyor. Ama ekteki fotoğrafta adres kanıtı istiyor? sizce ne yapmalıyım? Birde ingilizce adres dökümanı şart mı?
@cagrierkek
Aynen katılıyorum sana, peki hata yaptığını nereden biliyorsun? Çünkü dediğin gibi “Non-accompanying members of the family unit” bu cümleyi bende senin gibi anladım ve anne ve babamı ekledim sonra bende onların ismini gördüğümde korktum ama bence o onların hatası bizim değil. (6 agustosda başvurumu yaptım). Ve ayrıcı senini dediğin other familiy kısmını bende görmedim.
@hasan Merhaba, hatırladığım kadarıyla adres kanıtı biz başvurduğumuzda da isteniyordu, bir çeşit personal information olarak geçiyor aslında attığınız linkte açıkça yer almasa da. İkametgah belgesi alıp yüklemiştik diye hatırlıyorum. Adresi İngilizce’ye çevirmenize gerek yok ama belge Türkçe ise yeminli tercümanda çevirtmek gerekir.
Selam, yeni mezun mühendis vizesine başvururken diploma mı olmak zorunda yoksa ıslak imzalı mezuniyet belgesi ve yine ıslak imzalı transcript yeterli mi? E devletten çıkartabileceğim mezuniyet belgesi kabul olur mu? Diploma aylar sonra çıkacak çünkü
Merhaba, evrak yükleme aşamasında Employment History, Evidence of kısmı var. Buraya yüklememiz gereken belge nedir? SGK hizmet dökümü gibi bir belge iş görür mü ? Teşekkürler.
@mertkrdmr Merhaba, tam hatırlamıyorum ama belge yükleme ekranındaki her kısma belge yüklemek zorunluydu sanırım. Net bir bilgi alamadım ama ben employment history kısmına SGK Hizmet Dökümü belgesini ingilizceye çevirtip yükledim.
Arkadaşlar selamlar,
Sınavı yeni geçtiğim için şuanda başvuru kısmındayım. Yardım etmenizi rica ettiğim kısımlar var. Öncelikle;
Kimlik (national identity card) ==> Kimlik fotokopisi mi?;
a letter of completion (including your course completion date) for your qualification==> Diploma mı?
Haricinde bi lsite yaptım. Eksik olduğunu gördüğünüz varsa bana belirtirseniz çok sevinirim.
A national identity card, if you have one
An academic transcript from your education provider
A letter of completion (including your course completion date) for your qualification
Evidence of English language
Translate
Scan or photograph
Form 80
Birth Certificate
National ID Card
Driver Licence
Passport
Passport Photo
Diploma / Transcript
IELTS/PTE Result
National Police Check
Identity Register Copy
Other Relationship Evidences
Other Passports
Military Record
Bu belgeler hariç hangi belgelere ihtiyacım olacak?
Çeviri yapılması gereken dökümanlar hangileri?
Son soru olarak en erken 13 ay içerisinde geleceği öngörülen vize için askerlik sroun mu? Bu hafta içinde vizeye başvurup kasım gibi askere gitmeyi planlıyorum. Sorun yaşayan var mı?
Arkadaşlar selam.
Sınavımı geçtim ve neredeyse tüm dökümanlarımı hazırladım. Bir sorum var. Birth certificate artık edevletten alınabiliyor mu? Tam olarak ne olduğunu anlamadım belgenin en kötü ihtimal gidip il müdürlüğünden alıcam. Citizenship certificate, certificate of identity ve document of identity de sanırım edevletten alınıyor. Son sorum yeni mezun mühendis olarak banka hesabımda çok fazla param yok 😀 bir sorun olur mu? Bankadan mı almamı önerirsiniz yoksa appden alsam da olur mu?
Cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
- 5 Forumlar
- 19 Konular
- 190 Gönderiler
- 0 Çevrimiçi
- 143 Üyeler