Avustralya vize ve göçmenlik konuları ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, aklınıza takılanları sorabileceğiniz Bir Çift Kanguru – Avustralya Forum sayfası.
Başvuru hakkında birtakım sorular
Herkese merhaba, uzun bir harekete geçme safhasının ardından Subclass 476’ya başvuruyorum 🤗 Henüz bir danışman ile görüşmedim, kendi başıma uğraşıyorum. İleride profesyonel yardım alabilirim ancak önce size danışmak istedim. Aklıma takılan birtakım sorular var, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
- (3/21) “It is strongly recommended that the passport be valid for at least six months” denmiş. Benim pasaportumun süresi Haziran 2021’de doluyor yani ben başvurumu yaptığımda süresinin dolmasına 6 aydan biraz fazla kalmış olacak. Ancak vizenin sonuçlanması çok daha uzun sürüyor, vize sonuçlandığında muhtemelen süresi dolmuş olacak. Sonradan kayıtlı pasaport değiştirilebiliyor mu, ne yapmam gerek sizce?
- (3/21) Other identity documents başlığında “Does this applicant have other identity documents? Yes/No” diyor. Başta yok diyip geçtim ancak var dersek doğum belgesi, sürücü belgesi gibi şeyler girebiliyoruz. Evet mi demeliyim burada?
- (7/21) Non-accompanying members of the family unit başlığında “Does the applicant have any members of their family unit that will not be included in this application? Yes/No” diyor. Annem ve babam aile sayılmaz diye düşünü yok dedim. Yoksa var deyip yazmalı mıydım?
- (9/21) Contact telephone numbers başlığında ev ve iş telefonu girmedim çünkü yok. Bir sıkıntı da çıkarmadı.
- (9/21) Intended state of residence in Australia bölümünde New South Wales seçtim ancak Victoria da olabilir, kesin kararımı vermedim henüz. Burada belirttiğimiz yerin bir önemi var mı?
- (11/21) Adress History bölümünde E-Devlet’ten bakarak tüm ikametgah adreslerini girdim. İlk adresimi “Give details of all residential addresses for all applicants for the past 10 years since turning 16 years of age” dediği için o tarihten başlattım.
- (12/21) Travel Histoy bölümünde yurtdışı seyahatlerimi girdim ancak bir seyahatimin tarihlerini hatırlamadığımdan dolayı yaklaşık bir tarih girdim. Çok önemli mi?
- (18/21) English test details bölümünde Language ability kısmında Vocational işaretledim. Benim PTE Academic sonucumda Speaking’im 50 altında yalnızca. Başvuru şartlarının aksine tüm bölümlerden +50 istiyor anladığım kadarıyla.*
- (19/21) Health declarations bölümünde tüm sorulara yok dedim 😅 “Does any applicant intend to be in a classroom situation for more than 3 months (eg. as either a student, teacher, lecturer or observer)?” Planım yok ama ingilizce veya mesleki eğitim almak isteyebilirim oradayken. Evet mi deseydim garantiye alıp?
- (20/21) Character Declarations bölümde de her şeye yok dedim. Gözümden kaçan düşürücü bir soru yoktur umarım 😁
Merhaba @cagrierkek, hatırladığım kadarıyla bir kaç sorunuza cevap vereyim 🙂
- 3/21 Vize başvurusunda herhangi bir değişiklik olduğunda sistemde bulunan bildiri formunu doldurarak değişikliği bildirebiliyorsunuz. Varolan pasaportunuz ile başvurup yenilediğinizde yeni pasaport numaranızı ve neden yenilediğinizi sorunsuzca bildirebilirsiniz.
- 3/21 Bence ne kadar çok belge eklerseniz o kadar iyi olur. Sonuçta ekledikleriniz resmi belgeler ve memurun karar vermesini kolaylaştıracak, güveni arttıracak şeyler.
- 7/21 – Sanırım biz bu soruya ebeveynleri eklemiştik ama bildiğim kadarıyla family members olarak partneriniz ve varsa çocuklarınız kastediliyor.
- 9/21 – Cep telefonunuz varsa sorun olmaz. Artık kimse ev / iş telefonu kullanıp bildirmiyordur sanırım 🙂 State için ise bu soruyu cevaplamış mıydık hatırlamıyorum ama başvuru sonuna not düşebilirsiniz henüz karar vermediğinize dair.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak 3 gün evvel başvurumu tamamladım 😀 Şöyle bir durum oldu anlatayım, başkasına yardımı olur belki.
Başvurumu tamamladığımda karşıma Applicants (Başvuranlar) diye bir liste çıktı. Burada benim haricimde annem ve babamın adını görünce yıkıldım. Kesin bir hata yaptım dedim, nitekim öyle olmuş. “Non-accompanying members of the family unit” kısmına sonradan karar değiştirip annem ve babamı da ekledim, bilgilerini detaylıca girdim. Ama biological parents diye de seçtim. Madem ailem sayılmıyor annem babam, neden böyle bir seçenek koyuyorsun ki? Ayrıca adı üstünde başvuruma dahil olmayan aile üyesi, fazladan bilgi verdiysem ne olur yani sanki! Eğer onlar da başvuran ise neden fazladan vize ücreti istemedin benden?
Neyse sistemden “Notification of incorrect answer(s)” bölümünden yazdım, hata yapmışım, annem ve babam vizeme dahil değil, lütfen dikkate alın diye. Elçiliğe de yazdım, sistemden yazdıysanız vizeniz değerlendirilirken memur dikkate alır dedi. İnşallah öyle olur. Başta çok moralim bozuldu ama yapacak bir şey yok. Hatasız bir başvuru yapmak istedim olmadı 😑
@cagrierkek ben de o konuya bi açıklık getireyim. Youtube’da araştırmıştım ve genelde herkes bu şekilde anlatmıştı; doğru olan, anne ve babanızı Non-accompanying members of the family unit kısmına değil, Other family members kısmına eklemek. Zaten bu şekilde yapınca da immi accountta anne ve babam gözükmüyor sadece ben varım. Non-accompanying members of the family unit kısmı, evli olan ama eşini ve varsa çocuklarını götürmeyecekse onları eklemek içinmiş. Ama anne babanızı da bu kısma eklemenin bir sorun yaratacağını sanmıyorum onu anlarlar vizeyi değerlendirenler zaten.
@kaan inşallah sıkıntı olmaz, teşekkür ederim 👍🏻
Other family members sekmesini bulamadım, direk belge yükleme kısmına geçti. Accompanying ve non-accompanying kısmından sonra bekliyordum ama karşıma çıkmadı. 21 sekmeyi de tamamladım bu arada
Form 80 ile ilgili bir değişiklik mi oldu ?
Merhaba ;
Ben bu sene (2021 ) eylül-ekim gibi Yeni mühendis vizesi için başvuru yapacağım (İnşaAllah 🙂 aklıma takılan ve cevap bulamadığım bir soru var bilen ve yardımcı olan olursa çok sevinirim. Dil sınavı için İELTS e başvuru yapacağım malum sınav ücreti baya pahalı olduğu için (maalesef bizim için) acaba academic sınavı da geçerli olur mu vize için çünkü olmazsa başka yerlerde kullanmak istiyorum ikisine de ayrı ayrı girmek biraz sıkıntı olabilir benim için illa ki general olmak zorunda mı ?
cevaplayanlar için teşekkür ederim şimdiden..
sağlıklı günler dilerim.
Merhabalar,
Eşim 189 ya da 190 vize türüne başvuracak. Baraj puanını yakalıyor gibi gözüküyor.Benden istenilen belgeler olacak mı ? Çünkü üniversiteyi yarıda bıraktım ve bu durum kafamı karıştırıyor. Eşimin üzerinden direkt gidebiliyor muyum? Teşekkür ederim.
@dilaratmz
Merhaba, evet sizin de yüklemeniz gereken belgeler olacak. Eğer sizin üzerinizden bir partner skills puanı talep etmiyorsanız kimlik belgesi, İngilizce sınav sonucu ve ilişkiniz ile ilgili belgeler istenir.
Buradan partner documents kısmını inceleyebilirsiniz.
- identity documents and photos
- character documents
- marriage certificate, if applicable
- documents about other relationships, if applicable
For both married and de facto applicants you must provide evidence that you are in a genuine and continuing relationship. Evidence can include but is not limited to:
joint bank account statements
billing accounts in joint names
joint leases or mortgages
documents that show your partner has lived at the same address as you
Gönderen: @meltemMerhaba ;
Ben bu sene (2021 ) eylül-ekim gibi Yeni mühendis vizesi için başvuru yapacağım (İnşaAllah 🙂 aklıma takılan ve cevap bulamadığım bir soru var bilen ve yardımcı olan olursa çok sevinirim. Dil sınavı için İELTS e başvuru yapacağım malum sınav ücreti baya pahalı olduğu için (maalesef bizim için) acaba academic sınavı da geçerli olur mu vize için çünkü olmazsa başka yerlerde kullanmak istiyorum ikisine de ayrı ayrı girmek biraz sıkıntı olabilir benim için illa ki general olmak zorunda mı ?
cevaplayanlar için teşekkür ederim şimdiden..
sağlıklı günler dilerim.
Academic’ten kast ettiğiniz IELTS Academic ise kabul oluyor tabiki
Merhabalar,
Resmi sitede vize için gerekli dökümanlar kısmında bir şey aklıma takıldı. An academic transcript ve a letter of completion istendiği yazıyor.
– letter of completion hakkında pek bir bilgi bulamadım ama diploma aynı görevi görür diye düşünüyorum. Emin olmak istedim öyle midir?
– Bir de diploma yerine okuldan aldığım geçici mezuniyet belgesini de yükleyebiliyor muyum yoksa diplomanın çıkmasını beklemem mi gerekir?
Şimdiden teşekkürler.
- 5 Forumlar
- 19 Konular
- 190 Gönderiler
- 1 Çevrimiçi
- 143 Üyeler