Bir Çift Kanguru Forum

Avustralya vize ve göçmenlik konuları ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, aklınıza takılanları sorabileceğiniz Bir Çift Kanguru –   Avustralya Forum sayfası.

Bildirimler
Tümünü temizle

Avustralya’da inşaat mühendisliği

6 Yazılar
4 Üyeler
3 Likes
2,918 Görüntüleme
(@rifatemre)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı

Merhabalar ben inşaat mühendisliği öğrencisiyim ve okulum bittikten sonra Avustralya’ya yeni mezun mühendis vizesi ile gelmeyi düşünüyorum size sormak istediğim inşaat mühendisliği alanında iş imkanları ve inşaat mühendisliğine talep nasıl inşaat sektöründe altyapı yatırımları mı yoksa üstyapı yatırımları mı daha fazla. seek üzerinden inşaat mühendisliği ilanlarına bakıyorum ama genellikle tecrübe istiyorlar beni öne çıkarabilecek bir program veya beceri ne olabilir gelmeden burada bir iş tecrübesi edinmem yararlı olur mu sizce ? Araştırdığım ve okuduğum kadarıyla ülkenizdeki iş tecrübenizden çok oradaki herhangi bir casual işte bile çalışmış olsanız Avustralya iş tecrübesini daha çok önemsediklerini söylüyorlar sizin bu konudaki görüşünüz nedir acaba. Okulum bitene kadar kendimi oraya hazırlamak istiyorum PTE sınavına hazırlanmayı düşünüyorum ama bunun dışında iyi bir iş imkanı için nereye yönelmem gerektiği konusunda kararsız kaldım bu yüzden önerebileceğiniz herhangi bir şey olursa benim için çok yararlı olur tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Gönderildi : 05/07/2020 6:23 am
aaefe and Anonim reacted
Konu Etiketleri
aaefe
(@aaefe)
Gönderiler: 2
New Member

Merhaba, 

Üst taraftaki soruları ben de merak etmekteyim. Seneye Nisan gibi vizem çıkacak ve şu an aktif olarak saha mühendisliği yapmaktayım. Bu süreci daha donanım sahibi olmak adına öğrenmem gereken statik analiz (çelik,betonarme yapı) programları hangileridir? Farklı çalışma alanlarına sahip olan inşaat mühendisleri genel olarak neler yapmalıdırlar? 

Vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkürler. 🙂

Gönderildi : 27/08/2020 4:56 pm
(@admin)
Gönderiler: 47
Eminent Member Admin

Merhaba @rifatemre @aaefe,

Yakın zamanda Sevde Altunışık ile Avustralya’da İnşaat Mühendisliği üzerine bir video çekeceğiz. Konuyla ilgili merak edilen genel sorulara orada olabildiğince cevap vermeye çalışacağım. Bunun dışında İnşaat Mühendisliği çok geniş bir alan ve bazı konularda ben de ayrıntılı bilgi sahibi değilim.

Avustralya’da mühendislik işi bulmak ve İnşaat Mühendisliği üzerine yazdığım yazıya buradan göz atabilirsiniz: http://www.birciftkanguru.com/avustralya/avustralyada-yasam/avustralyada-is-bulma-muhendislik/.html

Gelecek video için sorularınız varsa da buradan Sevde’ye iletebilirsiniz 🙂 https://www.youtube.com/c/SevdeAltun%C4%B1%C5%9F%C4%B1kS%C3%BCrmeli/community

Gönderildi : 29/08/2020 12:35 pm
(@gulsen)
Gönderiler: 1
New Member

Merabalar,

Bende yaklaşık 3 yıldır sahada çalışıyorum. İş tecrübem dışında eğitim, yaş, dil puanlarımın toplamı 60’ı buluyor. Başvuruda iş deneyimlerimi de eklersem 65 puanı tamamlıyorum. Henüz başvuru yapmadım. Benim merak ettiğim davetiye gelmeden yani vize ücretini yatırmadan iş deneyimimin kabul edilip edilmediği belirtilir mi? Yani bana davetiye gelirse ve ben vize ücretini yatırdıktan sonra deneyimimin kabul edilmeme olasılığı varmı? 

Gönderildi : 21/09/2020 5:34 pm
(@admin)
Eminent Member Admin

@gulsen

Merhaba, maalesef başvuru için taban puan 65 olsa da son bir yıldır gereken puan 85 – 90 bandına çıktı. Üzerine covid de eklenince durma noktasına geldi, tabii umarım düzelir ama puanınızı arttırmaya çalışmanızı tavsiye ederim.
Sorunuza gelirsek, vizeye başvuru yaptığınızda talep ettiğiniz her puan için elinizde kanıt olmalı. Yani iş deneyimi için 5 puan belirtiyorsanız elinizde Engineers Australia’dan aldığınız iş deneyiminizin sayıldığını gösteren belgeniz hazır olmalı. Aksi takdirde ücretini yatırsanız dahi vizeniz onaylanmaz.

Daha ayrıntılı bilgi için vizenin resmi sayfası: Skilled Independent 189

189 & 190 başvuru yazı dizisi: Kalıcı Oturum Vizesi Part I

Gönderildi : 06/10/2020 11:25 am
(@admin)
Eminent Member Admin
Paylaş:

avustralya forum
sydney-jacaranda